AARDAPPELSOEP MET ECHTE ZALM

AARDAPPELSOEP MET ECHTE ZALM

Combineer de romige zachtheid van aardappelen met de subtiel zilte smaak van Echte Zalm. Het resultaat is een hartverwarmende en smaakvolle soep die u keer op keer wilt proeven. Een lekker simpel gerecht, dat iedere thuiskok zelf gemakkelijk kan maken.
45 min
2
Bekijk Producten

Bereidingswijze

  1. Was en schil de aardappelen en snijd deze vervolgens in blokjes. Snipper de ui. Schep de warmgerookte Echte Zalm van de huid.
  2. Verhit een soeppan op middelhoog vuur en stoof de ui met de aardappelblokjes aan in een scheutje olijfolie. Blus af met de witte wijn en de groentebouillon. Laat afgedekt 25 tot 30 minuten op laag vuur zachtjes koken.
  3. Pureer de soep glad met een staafmixer of in de blender. Voeg de room toe en breng opnieuw aan de kook. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.
  4. Mix de soep voor het serveren schuimig met de staafmixer. Verdeel de soep over warme soepkommen. Werk af met Echte Zalm, verse dille en zwarte peper van de molen.

INGREDIËNTEN

2 PERSONEN
  • 300 gr. Echte Zalm
  • 500 gr. bloemige aardappelen
  • 200 ml droge witte wijn
  • 800 ml groentebouillon
  • 1 ui
  • 1 el olijfolie
  • 100 gr. verse dille
  • 1 scheutje citroensap
  • Peper en zout

Reviews

ECHTE ZALM IS OOK LEKKER BIJ

cartchevron-down